Kungliga biblioteket söker statistiker/dataanalytiker

Läs mer och ansök via Kungliga bibliotekets webbplats.

Är du driven och kvalitetsmedveten, har du starkt utvecklingsfokus och servicekänsla? Då kan du vara den vi söker.
Vi söker nu en statistiker/dataanalytiker till enheten för Nationell bibliotekssamverkan som ingår i avdelningen för Publik verksamhet. Enheten, som har 17 medarbetare, har det övergripande ansvaret för att främja nationell samverkan och utveckling inom det allmänna biblioteksväsendet. På uppdrag av regeringen ansvarar Kungliga biblioteket för Sveriges officiella biblioteksstatistik, vilket innebär att enheten samlar in, sammanställer, rapporterar och visualiserar data om alla offentligt finansierade bibliotek i Sverige. Parallellt med detta arbete genomför vi också andra typer av undersökningar och utredningar som berör biblioteksområdet. Läs mer om vår verksamhet på: http://www.kb.se/bibliotek/Statistik-kvalitet/ och http://biblioteksstatistik.blogg.kb.se/.

Arbetsuppgifter
I linje med KB:s målbild att som biblioteksmyndighet systematisera överblicken med statistik, analys och kompletterande undersökningar kommer du att arbeta med alla delarna i processerna som berör biblioteksstatistiken. Ditt huvudansvar kommer att ligga i att hantera stora datamänger som ska analyseras, visualiseras och presenteras på webben och du kommer medverka i vidareutvecklingen av befintligt egenutvecklat insamlingssystem. I arbetet har du nära kontakter med användarna och olika biblioteksföreträdare samt ger service till uppgiftlämnare. En viktig uppgift är kunskapsspridning och kommunikation om den nationella biblioteksstatistiken.

Kvalifikationskrav
Utbildning:
– Akademisk examen inom relevanta ämnesområden, exempelvis inom det samhällsvetenskapliga området eller statistik, eller motsvarande kompetens inhämtad på annat vis.

Kompetens och arbetslivserfarenhet, du har:
– god erfarenhet av att hantera stora datamängder
– erfarenhet av att bygga upp databaser
– jobbat i statistikprogram och system som exempelvis SPSS, SAS eller R
– goda kunskaper i de program som ingår i Officepaketet, särskilt Excel
– förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriter:
– Akademisk examen med fördjupning inom statistik (tre betyg)
– Tidigare erfarenhet av att arbeta med PX-webb, PC-Axis
– Tidigare erfarenhet av att arbeta med webbvisualisering (exempelvis GIS, Highcharts, Qlik Sense, Tableau, Google charts)
– Programmeringskunskaper
– Tidigare erfarenhet från arbete i offentlig sektor

Som person
Vi söker dig som är analytisk, problemlösande och har ett stort intresse för moderna tekniker med ett utvecklingsinriktat förhållningssätt. Du har got förmåga att koordinera och prioritera. Vidare vill vi att du är noggrann, strukturerad, kvalitetsmedveten och flexibel. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Du har goda presentationsfärdigheter och kan på ett tydligt och pedagogiskt sätt kan du kommunicera statistiska begrepp och resultat till icke-statistiker. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med tillträdesdag 2017-10-01 eller tillträde enligt överenskommelse. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet och vad det innebär är du välkommen att kontakta Anna Lundén, enhetschef vid enheten för Nationell bibliotekssamverkan, tfn: 010–709 36 14, och vill du veta mer om anställningsvillkor mm kontaktar du Anna Sundquist, HR-generalist, tfn: 010-709 31 40.

Fackliga kontaktpersoner är Märta Forsberg, för ST-KB, 010-709 33 28 och Hilda Androls, för SACO-KB, 010-709 36 53.

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-15 märkt med diarienummer: 2.3-2017-308.

Läs mer och ansök via Kungliga bibliotekets webbplats.

// Ulf Kronman

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s