Uppsala universitetsbibliotek söker bibliometriker

Uppsala universitetsbibliotek söker en bibliometriker till enheten för digital publicering.

Vid enheten för digital publicering driver och utvecklar vi akademisk publiceringsverksamhet. Vi ger stöd till Uppsala universitets forskare och övriga anställda när det gäller open access- och publiceringsstrategiska frågor. Vid enheten finns även ansvar för förvaltning och support av publiceringssystemet DiVA (Digitalt Vetenskapligt Arkiv) som används av 44 lärosäten, forskningsinstitut, myndigheter och museer. Vid Uppsala universitet används DiVA som underlag för bibliometriska analyser; de interna resursfördelningsmodellerna, årsredovisning samt olika slags utvärderingar.

Vi gör nu en extra satsning för att vidareutveckla vårt stöd inom bibliometriområdet, med syfte att erbjuda hög kvalitet på dataunderlag samt nya tjänster för publiceringsanalyser.

Ditt nya arbete:
Du kommer att arbeta med data från Uppsala universitets publiceringssystem DiVA och andra bibliografiska databaser. Arbetet innebär att vidareutveckla metoder för att förbättra och upprätthålla hög datakvalitet för publiceringsanalyser. I det arbetet ingår en dialog med universitetets planeringsavdelning och områdeskanslier samt kontakter med såväl institutioner som ansvariga för de tjänster och system inom universitetet som utnyttjar DiVA som datakälla. I arbetet ingår även att erbjuda nya tjänster och analyser av universitetets publicering och forskningssamarbeten.

Befattningen är nyinrättad vilket innebär att du har stora möjligheter att bygga upp en ny, efterfrågad verksamhet, i nära samarbete med såväl kollegor vid enheten för digital publicering som vid universitetsförvaltningens planeringsavdelning.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant
  • Erfarenhet av bibliometrisk analys, statistik eller dataanalys
  • Erfarenhet av egen vetenskaplig publicering eller mycket goda kunskaper om forskningsprocessen och forskningens olika villkor och publiceringsmönster
  • Förtrogenhet med IT-baserade verktyg och gärna programmeringserfarenhet.
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift

Egen erfarenhet av forskning och vetenskaplig publicering är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du arbetar självständigt och har god samarbetsförmåga. Du är initiativrik och utvecklingsinriktad. Vi förutsätter att du är väl insatt i den pågående utvecklingen mot open access-publicering och intresserad av att följa utvecklingen inom bibliometriområdet både nationellt och internationellt. Vi ser det som en självklarhet att satsa såväl på dig som din kompetens och att du ges möjlighet att få utvecklas vidare i din yrkesroll.

Välkommen med din ansökan senast 12 februari!

Läs mer: http://www.uu.se/jobb/detaljsida/?positionId=131656

Annonser
Det här inlägget postades i Lediga bibliometrikerjobb, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s