Chalmers bibliotek söker bibliometriker

Information om avdelningen/projekt/område
Chalmers bibliotek arbetar alltmer aktivt med bibliometri och rankinganalys som ett stöd för Chalmers ledning, institutioner och styrkeområden. Idag arbetar en arbetsgrupp på fem personer direkt underställda bibliotekschef med dessa frågor. Arbetet omfattar analys, strategiunderlag och rapportering av publicering, impact och rankning. Utvecklingen sker i nära samarbete med forskningsföreträdare och med andra enheter inom Chalmers. Genom ett aktivt deltagande i nationella och internationella nätverk samverkar vi med andra lärosäten och aktörer.

På biblioteket finns även avdelningen för vetenskapens kommunikation som bland annat arbetar med utveckling och support av Chalmers system för forskningsinformation.

Beskrivning av tjänsten
Vill du vara med och bidra till Chalmers utveckling och forskningsgenomslag väntar dig ett stimulerande och utvecklande arbete. Du kommer att arbeta med analyser av Chalmers publicering, genomslag och forskningssamarbeten. Utgångspunkten ligger i data från Chalmers lokala systemet för forskninginformation, Web of Science, Scopus och SciVal. Det ingår även att delta i arbetet med analys av för Chalmers relevanta rankninglistor. Att föra en dialog med Chalmers ledning, styrkeområden och institutioner ingår som en naturlig del av arbetet där du även förväntas bidra till utveckling. Att nationellt och internationellt bevaka metodutvecklingen inom bibliometri och att delta i relevanta nätverk är viktiga delar av tjänsten.

Kvalifikationer
Det är viktigt att du har:

– Akademisk examen, gärna inom informationsvetenskap/teknik/naturvetenskap
– Erfarenhet av bibliometrisk analys, statistik eller dataanalys
– Goda kunskaper om forskningens villkor, vetenskaplig kommunikation och skillnader i publiceringsmönster
– 
Förtrogenhet med IT-baserade verktyg och gärna programmeringserfarenhet
– Mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift

Erfarenhet från forskning och utvärdering inom biblioteksområdet är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Läs mer på Chalmers webbplats

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s