Kurs i bibliometri

Boka in kalendern för en 2-dagarskurs i bibliometri anordnad av arbetsgruppen för bibliometri inom SUHF i samarabete med Högskolan i Borås.

Kursens övergripande syfte är att utbilda dig så att du får grundläggande kunskaper om bibliometri samt praktisk tillämpbar kunskap i att utföra enklare bibliometriska analyser utifrån allmänt tillgänglig programvara och data från lokala publikationsdatabaser.

Målsättningen är att du efter kursen ska kunna beskriva några av de viktigaste bibliometriska indikatorerna och diskutera dess egenskaper. Du ska ha fått kunskaper och verktyg för att i Excel göra enklare sammanställningar av data från en lokal publikationsdatabas (exempelvis DiVA) och citeringsdatabasen Web of Science. Kursen skall ge dig verktyg för att kunna tolka och beskriva andras bibliometriska analyser, dess svagheter och styrkor samt förbereda dig på hur man bemöter bibliometriska beställningar från ledningshåll och förklarar risker och svagheter i olika modeller.

Deltagare i kursen rekommenderas att även delta i det seminarium som arrangeras den 19e maj om ‘best practices’ för bibliometri och medelstilldelning vid svenska lärosäten.

Plats: KTH-Biblioteket, Stockholm

Tidpunkt: 20-21 maj 2015

Mer information och anmälningsformulär kommer senare.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s