Linköpings universitetsbibliotek ledigförklarar en anställning som bibliometriker

Avdelningen Publiceringens infrastruktur (PI) vid Linköpings universitetsbibliotek arbetar med elektronisk publicering, publiceringsregistrering, bibliometri, plagiat, open access, m.m. och utökar nu sin verksamhet.

Bibliometrigruppen stöder Linköpings universitets lednings- och forskningsprocesser genom att utföra analyser och uppföljning av den publicerade forskningen. Vi förstärker nu funktionen för bibliometri och publiceringsstöd och söker dig som är intresserad av att ta fram, räkna, analysera och rapportera bibliometriska data.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta främst inom bibliometrigruppen och delta i arbetet med att tillhandahålla sammanställningar och analyser som efterfrågas av universitetets ledning och forskare. Du förväntas hämta data ur olika källor, bearbeta, analysera, sammanställa och presentera detta. Du utför statistiska analyser i befintliga såväl som egenutvecklade datorprogram. Du kommer även att bidra till vidareutveckling av program, metod och teknik. Fokus ligger på bibliometri, men eftersom det är en liten avdelning, förväntas du bidra även till andra delar av avdelningens verksamheter.
Arbetet kräver att du håller dig uppdaterad om förändringar som sker inom området och deltar i nationella och internationella nätverk.

Kvalifikationer:
Högskoleexamen, gärna med teknisk/ naturvetenskaplig inriktning, är ett krav, liksom goda IT- kunskaper.
Du bör ha erfarenhet av arbete med MS Office, främst Excel, samt kunskap om databaser, exempelvis Microsoft Access och MS-SQL. Kunskaper i programmering är viktiga och du bör ha erfarenhet av programmering i t.ex. Microsoft Visual Studio och Visual Basic.
God kännedom om verksamheten i en forskningsintensiv miljö är av stor vikt.
Egen erfarenhet av den vetenskapliga kommunikationsprocessen är meriterande liksom att vara intresserad av nya verktyg för datahantering, t.ex. visualisering eller datamining.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom god kommunikations-, presentations- och samarbetsförmåga, initiativkraft och flexibilitet. Det aktuella området förändras snabbt varför vi söker dig som är intresserad av omvärldsbevakning och förändrings- och utvecklingsarbete.
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, men också gärna samarbetar i grupp. Du har mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska och presenterar med lätthet resultat i både tal och skrift. Du är serviceinriktad.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare. Tillträde: 15 augusti 2012 eller enligt överenskommelse

Ansökan:
Ansök senast: 2012-04-03
Referensnummer: LiU-2012-00441
Du kan söka detta jobb genom:
– Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön: Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Upplysningar: Avdelningschef David Lawrence, tel. 013-28 6609, davla@ep.liu.se Personalintendent Anette Larsson, tel. 013-28 2748, anette.larsson@liu.se svarar på frågor kring anställningsvillkor och liknande.
Fackliga företrädare är:
Eva-Lisa Holm Granath (SACO), tel. 013-28 1916, eva-lisa.h.granath@liu.se och Marianne Plymoth (OFR/ST), tel. 013-28 2915, marianne.plymoth@liu.se.

Övrigt:
Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Se annons:
http://www.offentligajobb.se/Public/AssignmentView.aspx?AssignmentGuid=cee9610b-82a4-40e2-af6f-89e3708ea088

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s