Nya funktioner i Web of Science

Nyligen skrev Ulf Kronman om att det går att söka efter Web of Science unika identifierare i det avancerade sökgränssnittet i Web of Science (UT-nummer, ISI-nummer, WoS-nummer). Fram till nu har detta inte funnits dokumenterat men nu har Thomson Reuters äntligen kommit ut med denna information. I det avancerade sökgränssnittet finns sök-tagen ”UT= Accession Number” med i höger menyn.

Även information om de, numera, två olika ämneskategorierna finns med i den nya dokumentationen som ligger ute som en videopresentation på: https://www.brainshark.com/thomsonscientific/newfeat_eng_wok5_5

Den ena ämneskategorin är specifik för de index som ingår i Web of Science, uppmärkt med ”WC”. Den andra är en mappning av dessa kategorier in i bredare kategorier som används i hela Web of Knowledge. Märkligt nog är denna breda kategori märkt med SC i Web of Science uppmärkta text-format men SU används i sökgränssnittet.

Även ISBN och ISSN är nu sökbara i Web of Science. Uppdatering innebär även några andra förändringar i Web of Science. Se informationen i länken ovan för mer information om dessa.

Annonser
Det här inlägget postades i Bibliometri, Bibliometriteknik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s