Chalmers bibliotek söker en bibliometrisk analytiker

Chalmers bibliotek har i uppdrag att ansvara för frågor rörande bibliometri och att analysera rankningslistor som är av relevans för Chalmers. Verksamheten stöder Chalmers lednings- och forskningsprocesser genom att utföra analyser och uppföljning av den publicerade forskningen. Vi förstärker nu funktionen för bibliometri och rankning och söker dig som är intresserad av att ta fram, analysera och rapportera bibliometriska data.

Beskrivning av tjänsten
I arbetet utför du bibliometriska beräkningar samt analyser av rankningsfaktorer. Arbetet innebär att ta sig an datamängder ur olika källor för bearbetning, analys och sammanställning. Du designar och levererar resultat och rapporter, såväl skriftligt som muntligt. Du deltar aktivt i vidareutveckling av verksamheten vad gäller innehåll, metod och teknik. Tjänsten är en nyinrättad tillsvidareanställning med placering vid bibliotekets avdelning för publiceringsservice och bibliometri.

Kvalifikationer
Du som söker tjänsten ska ha god kännedom om verksamheten i en forskningsintensiv miljö. Du har erfarenhet av databearbetning och analys med hjälp av olika IT-applikationer, till exempel programvara för statistisk analys eller databashantering med hjälp av SQL. Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan, relevant högskoleutbildning. Egen erfarenhet från forskarutbildning och forskning är meriterande.

Arbetet utförs i ett sammanhang där vi arbetar med stöd till olika delar av publiceringsprocessen och vi ser gärna att du är intresserad av aktuella frågor kring den vetenskapliga kommunikationens villkor. Vi vill också att du aktivt prövar nya verktyg för bearbetning och presentation, till exempel inom data mining och visualisering av data.

Arbetet förutsätter att du är serviceinriktad, analytisk och angelägen om att föra en dialog med våra beställare.

Sista ansökningsdag: 2012-01-31

Vid frågor, vänligen kontakta
Jonas Gilbert, avdelningschef, jonas.gilbert@chalmers.se, 031-772 3774

För annons & ansökan, se:
https://site1.reachmee.com/I003/chalmers/se/vacdetail.aspx?commadseqno=317&postback%20=%20vacancies.aspx

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s